Analýza příjmů ze spotřební daně z alkoholických nápojů a nákladů spojených s negativními dopady jeho spotřeby v ČR - Smrčka, Ondřej; Zeman, Karel; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Bakalářská práce bude zaměřena na souvztažnost mezi příjmy do státního rozpočtu ze spotřební daně z alkoholických nápojů a na následky, které ze spotřeby alkoholických nápojů vznikají. Jedná se o aktuální téma, vzhledem k tomu, že spotřeba alkoholických nápojů, zejména v některých věkových a sociálních skupinách vzrůstá. V teoretické části práce se budu zabývat daňovou teorií, analyzovat dostupnou literaturu z hlediska příjmů ze spotřební daně na alkoholické nápoje do státního rozpočtu a negativními důsledky způsobenými spotřebou alkoholických nápojů. V analytické části práce se budu zabývat příjmy ze spotřební daně na alkohol do státního rozpočtu a výdaji na prevenci a odstraňování negativních následků vyplývajících ze spotřeby alkoholických nápojů. V závěru práce vyhodnotím příjmy a náklady ze spotřeby alkoholických nápojů, včetně negativních jevů, u nichž se pokusím navrhnout jejich eliminaci.
Vedoucí práce: Karel Zeman
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses