Význam a využití LPG v automobilové dopravě - Binderová, Vanda; Dvořák, Antonín; Hadrabová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Význam a využití LPG v automobilové dopravě - již samotný název napovídá, čím se bakalářská práce zabývá. První část nabízí možnost dozvědět se více o zkapalněném ropném plynu, tedy LPG. Pojednává o jeho historii, složení, výrobě, vlastnostech a rovněž o výhodách a nevýhodách plynoucích z těchto charakteristik. Druhá část je zaměřena na vztah "LPG a životní prostředí". Nabízí odpovědi na otázky typu: Proč působí doprava negativně na životní prostředí? Jaké látky jsou emitovány při spalování pohonných hmot do ovzduší? Je jízda na LPG šetrnějším řešením? Třetí část pohlíží na LPG z ekonomického hlediska. Zabývá se kalkulací nutných investic a jejich návratností, dále také provozními náklady této pohonné hmoty a jejich komparací s ostatními palivy. Cílem práce je porovnat LPG s benzínem a naftou a zjistit, zda je jeho tankování z ekonomického a environmentálního hlediska efektivní.
Vedoucí práce: Antonín Dvořák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: aplikovaná environmentální ekonomie, politika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses