Textilní průmysl se zaměřením na výrobu přízí (případová studie firmy Dotex) - Bártová, Adéla (2009)
Práce se zabývá textilním a oděvním průmyslem,dále popisuje výrobu přízi a v závěru konkrétní firmu vyrábějící příze.