Rozmach socialismu 21. století v Latinské Americe a jeho geopolitický vliv - Fiala, David; Vošta, Milan, 1962-; Kašpar, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Bakalářská práce se věnuje vzrůstajícímu počtu levicových vlád v Latinské Americe, zkoumá historický sociálně-ekonomický vývoj způsobující "rozmach nového socialismu", zkoumá vliv socialismu na domácí ekonomiky, na orientaci zahr. politik, na spolupráci zemí v Latinské Americe a nová politicko geografická pouta hlavně mezi Kubou, Venezuelou, Bolívií a Nikaraguí(popř. Ruskem, Iránem a Čínou). Práce se rovněž snaží odhadnout budoucí vývoj v L.A.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Venezuela; bakalářské práce; Venezuela; bachelor's theses