Hospodářská politika Ronalda W. Reagana v 80. letech - Kalousková, Radana (2009)
Bakalářská práce se zabývá hospodářskou politikou Ronalda W. Reagana v 80. letech ve Spojených státech amerických. První část charakterizuje hospodářskou situaci v 70. letech a odklon od keynesiánské doktríny. Následuje popis osobnosti Reagana, jeho volební kampaně a teoretických východisek pro Reaganomiku. Další část se podrobně zaměřuje na reformy a opatření, které byly zavedeny. Závěrečná část se zabývá dopady Reaganomiky na hospodářský vývoj USA a jejími hodnoceními ekonomickou obcí.