Hospodářská politika Ronalda W. Reagana v 80. letech - Kalousková, Radana; Antoš, Ondřej; Urban, Luděk, 1927-2013; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Bakalářská práce se zabývá hospodářskou politikou Ronalda W. Reagana v 80. letech ve Spojených státech amerických. První část charakterizuje hospodářskou situaci v 70. letech a odklon od keynesiánské doktríny. Následuje popis osobnosti Reagana, jeho volební kampaně a teoretických východisek pro Reaganomiku. Další část se podrobně zaměřuje na reformy a opatření, které byly zavedeny. Závěrečná část se zabývá dopady Reaganomiky na hospodářský vývoj USA a jejími hodnoceními ekonomickou obcí.
Vedoucí práce: Ondřej Antoš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses