Návrh a realizace malé bezdrátové počítačové sítě - Žebrák, Miroslav (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a realizací malé bezdrátové sítě. Splnění cíle práce, bylo umožněno pomocí unikátního návrhového nástroje. Dosažení tohoto cíle je podloženo důkladnou přípravou podkladů a příslušnými vědomostmi v daném oboru. V první části práce jsou popsány bezdrátové sítě obecně včetně typů sítí a vhodných míst pro jejich zavádění. V další části jsou popsány normy, technologie a topologie, které bezdrátové sítě mohou využívat. Na závěr teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy jejich bezpečnosti. Hlavní částí práce je praktický návrh školní bezdrátové sítě a porovnání vypočítaných hodnot pokrytí a síly signálu se skutečnými. Za přínos této práce považuji praktickou ukázku v návrhovém systému, kde je dokázáno, že i návrh může být téměř přesný. Takový návrh pak slouží jako podklad pro vybudování bezdrátové sítě a umožňuje pozdější ověření vypočítaných odhadů.