Návrh a realizace malé bezdrátové počítačové sítě - Žebrák, Miroslav; Pinkas, Otakar, 1942-; Šmejkal, Ivo; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a realizací malé bezdrátové sítě. Splnění cíle práce, bylo umožněno pomocí unikátního návrhového nástroje. Dosažení tohoto cíle je podloženo důkladnou přípravou podkladů a příslušnými vědomostmi v daném oboru. V první části práce jsou popsány bezdrátové sítě obecně včetně typů sítí a vhodných míst pro jejich zavádění. V další části jsou popsány normy, technologie a topologie, které bezdrátové sítě mohou využívat. Na závěr teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy jejich bezpečnosti. Hlavní částí práce je praktický návrh školní bezdrátové sítě a porovnání vypočítaných hodnot pokrytí a síly signálu se skutečnými. Za přínos této práce považuji praktickou ukázku v návrhovém systému, kde je dokázáno, že i návrh může být téměř přesný. Takový návrh pak slouží jako podklad pro vybudování bezdrátové sítě a umožňuje pozdější ověření vypočítaných odhadů.
Vedoucí práce: Otakar Pinkas
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; měření; bezdrátové sítě; bakalářské práce; measurement; wireless networks; bachelor's theses