Public Private Partnership a jeho využití v aktivní politice zaměstnanosti - Kaloč, Jiří (2009)
Ve své bakalářské práci se chci zabývat spoluprací veřejného a soukromého sektoru na poli vzdělání a politiky zaměstnanosti. Mým cílem bude rozbor přínosů a možných rizik PPP jako nástroje v boji s nezaměstnaností. Teoretický pohled na charakteristiky a typy PPP projektů a analýza situace v ČR mi pomohou určit, jaké cíle by si PPP projekty měly klást. Dále se chci zaměřit na možnosti využití tohoto partnerství v oblasti vzdělání u nás. Zhodnotím specifika PPP v této oblasti a shrnu zahraniční zkušenosti, které by mohly pomoci v realizaci projektů u nás.