Public Private Partnership a PPP projekt výstavby diaľnic na Slovensku - Vitko, Juraj; Kapinusová, Jana; Štěpánek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Bakalářská práce se zabývá novodobým fenoménem v zajišťování veřejných statků a to pomocí Public Private Partnership. V první části se pokusím shrnout to nejdůležitější z teoretických znalostí o PPP. Na úvod vymezit základní pojmy příslušející tématu PPP, definovat co vůbec PPP je, načrtnout teoretické možnosti systematického využívání PPP, vymezit základní charakteristiky, základní typy PPP, výhody a nevýhody PPP, a na závěr teoretický průběh PPP projektu. V další části bych chtěl představit připravovaný PPP projekt výstavby dálnic a rychlostních komunikací na Slovensku. Pokusím se ho analyzovat, hlavně po finanční stránce, nastínit dopady na státní rozpočet po dobu trvání projektu a porovnat financování formou PPP a PSC. V závěru mé bakalárskej práce bych chtěl zdůraznit úspěch a neúspěch PPP projektů v zahraničí.
Vedoucí práce: Jana Kapinusová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; dálnice; infrastruktura; bakalářské práce; express highways; infrastructure (economics); bachelor's theses