Dopady americké hypoteční krize na ekonomiku Islandu - Radilová, Eva; Antoš, Ondřej; Jílek, Josef, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tato práce se nejprve zaměřuje na počátky a příčiny krize na hypotečním trhu ve Spojených státech. Zabývá se jejími lokálními i globálními důsledky a vysvětluje její vznik na pozadí ekonomické teorie. Po té plynule přechází na popis počátků krize na islandském trhu. Je zde popsáno co krizi předcházelo již v období konjunktury a po vypuknutí je popsán průběh krize včetně jejích dopadů na makroekonomické veličiny. V závěru práce je islandská krize vysvětlena na základě ekonomické teorie a srovnána s americkou krizí. Také je zde zodpovězena otázka, zda byl Island opravdu obětí krize na americkém hypotečním trhu.
Vedoucí práce: Ondřej Antoš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; Island; bakalářské práce; Iceland; bachelor's theses