Hospodářský vývoj Švédska - Tobrmanová, Jana (2009)
Bakalářská práce popisuje vývoj švédské ekonomiky od fáze industrializace, přes vrcholné období až po krizi na přelomu 80. a 90. let minulého století. Druhá část zahrnuje vstup Švédska do EU, jeho postoj k přijímání společné evropské měny a vývoj základních makroekonomických ukazatelů od roku 1995 po současnost. V závěru práce je zhodnocení za minulý rok a predikce dalšího vývoje švédského hospodářství.