Praktické využití systému mainframe - Valášek, Petr (2009)
Mainframe systém není moc známý, proto cílem předkládané práce je jeho vysvětlení a vytvoření praktických příkladů. Ty usnadní činnost budoucím uživatelům a mohou být použity jako vzor. Pro zavedení příkladů do praxe, se předpokládá základní znalost programování a orientace v dané oblasti. Popisovaný systém a příklady jsou zobecněním teoretických a praktických zkušeností autora. Po přečtení této práce by měl čtenář získat všeobecný přehled o této oblasti.