Praktická aplikace řezného problému s netypickými cíli - Marcineková, Petra (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá jednou z úloh lineárního programování, úlohou o optimálním dělení materiálu. Jako typické cíle se v těchto úloh při výuce uvádí minimalizace odpadu a minimalizace spotřebovaného materiálu. Cílem této práce je formulace netypických cílů této úlohy. Mezi tyto netypické cíle patří např. minimalizace počtu řezů nebo započítání prořezů, příp.přidání dodatečných podmínek jako je zajištění určitého poměru finálních výrobků. Součástí této práce je i praktická aplikace uvedených netypických modifikací řezné úlohy.