Praktická aplikace řezného problému s netypickými cíli - Marcineková, Petra; Kalčevová, Jana; Lagová, Milada, 1941-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá jednou z úloh lineárního programování, úlohou o optimálním dělení materiálu. Jako typické cíle se v těchto úloh při výuce uvádí minimalizace odpadu a minimalizace spotřebovaného materiálu. Cílem této práce je formulace netypických cílů této úlohy. Mezi tyto netypické cíle patří např. minimalizace počtu řezů nebo započítání prořezů, příp.přidání dodatečných podmínek jako je zajištění určitého poměru finálních výrobků. Součástí této práce je i praktická aplikace uvedených netypických modifikací řezné úlohy.
Vedoucí práce: Jana Kalčevová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; lineární programování; bakalářské práce; linear programming; bachelor's theses