Interakce zdanění a tržních cen - Špírková, Veronika (2009)
Má bakalářská práce se zabývá zkoumáním vlivu zdanění na tržní ceny výrobků, které podléhají spotřebním daním a dani z přidané hodnoty. Cílem bude zjištění, jaký mají dopad změny daňových sazeb na ceny produkce, jakým způsobem ovlivní spotřebitelské chování a na koho bude přesunuto daňové břemeno. Pro analýzu byly vybrány tyto výrobky: pivo, cigarety Petra a Natural 95.