Úloha mezinárodních organizací v období globalizace - Pitkina, Anastasiya (2009)
Tato bakalářská práce pojednává o úloze mezinárodních organizací v současném globalizovaném světě. Podává přehled o postavení a činnosti dvou globálních finančních institucí -- Mezinárodního měnového fondu a Světové banky, a jedné globální obchodní instituce -- Světové obchodní organizace.