Úloha medzinárodných organizácií vo svetovej ekonomike - Kuchárová, Oľga (2009)
V první kapitole jsou popsané předpoklady vzniku a vývoj mezinárodních organizací, jejich charakteristika a dělení. Druhá kapitola je věnovaná úloze Mezinárodního měnového fondu, třetí Mezinárodní bance pro obnovu a rozvoj, čtvrtá Světové obchodní organizaci a pátá Konferenci o obchodu a rozvoji. Každá kapitola obsahuje stručnou charakteristiku organizace, popis základních cílů a podrobnou analýzu úloh v průběhu jejího vývoje až po současnost.