Poválečná německá inflace a její vývoj vedoucí k hyperinflaci roku 1923 - Šmídová, Barbora (2009)
Ve své bakalářské práci se věnuji poválečné inflaci v Německu a tomu, jak dospěla až k hyperinflaci. V první části své práce analyzuji období do roku 1914. Jak fungovala centrální banka a v jakém stavu se nacházely veřejné finance Německé Říše. V dalších kapitolách se již zaobírám průběhem války a poválečným obdobím Výmarské republiky do roku 1923. Snažím se objasnit, z jakých zdrojů čerpala německá vláda prostředky na financování války, zda a jakou úlohu zde sehrála Říšská banka. Část práce se také zabývá Versailleskou mírovou smlouvou a otázkou, jaký vliv měla výše reparací na prohlubování inflace v Německu. V závěru práce lehce shrnu stabilizaci měny na konci roku 1923.