Sociální a ekonomický rozvoj města Jihlavy - Chalupský, Ladislav (2008)
Tato bakalářská práce se zabývá rozborem faktorů ovlivňujících rozvoj města Jihlavy. Tyto faktory jsou popsány v první analytické části, po které následuje SWOT analýza. Jedná se o obyvatelstvo, ekonomiku, bydlení, životní prostředí, cestovní ruch a infrastrukturu (občanskou, technickou a dopravní). V další části práce jsou řešeny strategické a plánovací dokumenty města. Tyto dokumenty jsou zhodnoceny především podle toho, jak se naplňují v praxi.