Výběrová zjišťování on-line - Dvornáková, Táňa; Pecáková, Iva, 1955-; Průša, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Diplomová práce se zabývá moderními způsoby provádění výběrových šetření. Využití rozvoje výpočetní techniky a rozvoj internetu přispívá k efektivnějšímu zabezpečení výběrových šetření pomocí webových aplikací. Po stručném naznačení historie výzkumů veřejného mínění je uveden přehled hlavních českých a zahraničních výzkumných organizací zabývajících se stanovováním pravidel výzkumů. Práce pokračuje popisem klasických metod sběru dat na nějž navazuje popis moderních způsobů sběru dat. Hlavní pozornost je věnována metodě on-line výběrového šetření. Je uveden popis metody, možnosti realizace, klady a zápory a využití on-line dotazníkového šetření. Poslední část práce je zaměřena na aplikaci on-line dotazníkového šetření. Kvalita metody je posouzena na základě sociologického výzkumu.
Vedoucí práce: Iva Pecáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: statistické a pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses