Vývoj a výhled mobilního připojení v ČR - Bičík, Petr; Toman, Prokop, 1942-; Dudová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Mobilní telekomunikace patří mezi obory, které se stále rozvíjí a do budoucna se od nich očekává velký přínos pro celý svět. Tato práce se zaměřuje na současný a budoucí vývoj mobilního připojení k internetu v České republice. Nejprve jsou popsány a srovnány technologie využívané pro mobilní připojení k internetu a také je nastíněna situace (z pohledu technologií i mobilních operátorů) na českém trhu a její možný vývoj v blízké budoucnosti. Dále jsou popsány aktuální tarify mobilních operátorů, které jsou porovnány s tarify, které nabízeli operátoři před dvěma lety. Na základě provedeného dotazníkového šetření jsou vyhodnoceny silné a slabé stránky současného mobilního internetu. Dosažené výsledky jsou zanalyzovány a porovnány s výsledky předchozího dotazníkového šetření z roku 2007 provedeného v rámci bakalářské práce, na kterou tato diplomová práce navazuje.
Vedoucí práce: Prokop Toman
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses