Okolnosti výskytu spekulativních bublin na finančních trzích - Ševčík, Michal; Veselá, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Tato práce je zaměřena na finanční krize vzniklé v průběhu ekonomické historie. Vysvětluje pojmy finanční krize, spekulativní bublina, prezentuje vybrané modely finančních krizí, které lze identifikovat na konkrétních historických případech rozebraných v prvních dvou kapitolách. Teoretické přístupy k okolnostem výskytu spekulativních bublin jsou součástí závěrečné části této práce, kde hlavní role hrají racionalita a iracionalita jedince, davu a trhu a dále i psychologické faktory. Na závěr je zmíněna možná užitečnost bublin jako protiklad k událostem z prvních dvou kapitol.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance [obor bakal. práce]; finanční krize; bakalářské práce; financial crises; bachelor's theses