The innovative policy of France - Ročková, Simona (2009)
Bakalářská práce se zaměřuje na oblast inovací a inovační politiky. Definuje tyto termíny. Příkladným státem, na kterém práce uvádí různé druhy podpory inovací a popisuje inovační politiku, je Francie. Práce analyzuje současný stav inovační politiky tohoto státu, rozebírá vliv na jeho celkový ekonomický vývoj, jeho obchodní a platební bilanci a porovnává podporu výzkumu a rozvoje se světem.