Hospodársko-politický vývoj Slovenska v rokoch 1945-1948 - Vavrek, Pavol; Váňa, Daniel; Tajovský, Ladislav, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Cílem této práce je zachytit hospodářsko - politický vývoj Slovenska od konce druhé světové války v roce 1945 až do únorových událostí roku 1948 a následného převzetí moci komunistickou stranou. Zmíněné období představuje velmi důležitý mezník ve slovenských a československých hospodářských dějinách, proto si oprávněně zaslouží patřičnou pozornost. Práce chronologicky zachycuje vývoj slovenské a československé politické scény, zejména souboj nejsilnějších politických subjektů. Snaží se analyzovat jednotlivé ekonomické reformy a jejich dopady na českou společnost. Důsledky těchto reforem se snaží poukázat na faktech, které jsou obsaženy v tabulkách a přílohách. Práce přitom nemá za cíl předkládat nepodložené hodnotící soudy, jejím cílem je nabídnout čtenáři co nejhlubší analýzu hospodářsko - politických událostí té doby.
Vedoucí práce: Daniel Váňa
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses