Sociální a ekonomický rozvoj města Dobřichovice - Krütznerová, Sandra; Heřmanová, Eva, 1959-; Paláčková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Téma, které jsem si zvolila ke zpracování své bakalářské práce je Sociální a ekonomický rozvoj města Dobřichovice. V posledních letech prošly Dobřichovice mnoha změnami a zažívají velký příliv nového obyvatelstva, především z hlavního města Prahy. V souvislostí s tím se ve městě realizují nové developerské projekty. Ve své práci zhodnotím pozitiva a negativa, které přinesly již realizované projekty a rozeberu také projekty plánované do budoucna. Budu se zabývat problematikou bydlení a zaměřím se na územní a regulačním plán města. Dobřichovice se nachází v turisticky velmi zajímavé oblasti, proto bych ráda část své práce zaměřila na rozvoj cestovního ruchu. Vzhledem k tomu, že Dobřichovice spadají do mikroregionu Dolní Berounka, budu analyzovat jejich spolupráci s ostatními obcemi z mikroregionu a pokusím se najít další možnosti, jak jejich spolupráci zlepšit a přilákat nové návštěvníky. Dále zhodnotím, zda je turistická infrastruktura (doprava, hotely, restaurační zařízení, kampy apod.) v oblasti dostatečná a odpovídá poptávce. K vyhodnocení spokojenosti použiji dotazníkové šetření, na jehož základě zjistím současný stav a provedu návrh na zlepšení.
Vedoucí práce: Eva Heřmanová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; regionální rozvoj; bakalářské práce; regional development; bachelor's theses