Formy organizace, cíle a vliv indiánských hnutí - případ Bolívie a Ekvádoru - Kerclová, Helena; Němec, Jan, 1980 srpen 23.-; Nachtigallová, Mariana, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Hlavním tématem této práce jsou formy organizace, cíle a vliv indiánských hnutí v Latinské Americe. Práce zachycuje zakládání indiánských organizací od odborových organizací přes indiánská hnutí až po vznik indiánských politických stran v Bolívii a Ekvádoru. Tato práce zkoumá příčiny sdružování indiánů do organizací a jejich snahy o získání účasti na politické moci. Pozornost je též věnována tomu, jakým způsobem indiáni zasahují do politického dění v zemi a jaký mají jejich organizace vliv na současnou politiku v obou zemích. Dále se práce zabývá jejich cíli, které tyto organizace měly, a poukazuje na jejich úspěchy. Hlavním cílem této práce je zjistit, proč došlo k zakládání indiánských organizací, a porovnat jejich sílu a vliv na politické systémy v Bolívii a Ekvádoru.
Vedoucí práce: Jan Němec
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; politické strany; Ekvádor; Bolívie; Latinská Amerika; bakalářské práce; political parties; Ecuador; Bolivia; Latin America; bachelor's theses