Změny organizační struktury v souvislosti s implementací BPM - Šveřepa, Jaromír; Kunstová, Renata, 1962-; Müller, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Tato bakalářská práce si klade za cíl popsat změny v organizační struktuře, které jsou nezbytné pro implementaci Business Process Managementu v podniku a zároveň jsou odrazem jeho zavedení. V první části práce autor definuje principy procesního řízení s ohledem na historický vývoj BPM. Autor zkoumá příčiny neúspěchu minulých konceptů BPM a hodnotí současný stav procesního řízení. Druhá část práce je věnována organizačním strukturám a způsobům řízení organizace. Autor porovnává tradiční (funkční) přístup k řízení s procesním řízením a všímá si odlišností. Posuzuje vhodnost využití jednotlivých typů organizačních struktur v procesním řízení a poukazuje na problémy ve vztahu mezi konkrétním typem organizační struktury a BPM. V poslední části práce autor navrhuje potřebné změny pro implementaci BPM. V práci jsou konstruovány předpoklady pro zdárnou transformaci na procesně řízenou organizaci. Autor zdůrazňuje častá rizika a problémy a navrhuje jejich řešení.
Vedoucí práce: Renáta Kunstová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses