Úloha celního řízení v EU . - Poláčková, Veronika; Sato, Alexej, 1952-; Kučera, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Cílem mojí bakalářské práce je popsat jednoduše a přehledně problematiku celního řízení v Evropské unii (EU) a vymezit jeho význam pro toto integrační seskupení. Práce je dělena do čtyř kapitol. V první z nich se zabývám stručným historickým vývojem EU a třem pilířům, na kterých je postavena. Důraz kladu především na Společnou obchodní politiku. V druhé kapitole se věnuji vztahům EU se třetími zeměmi a dohodám s nimi uzavřeným. Ve třetí části vymezuji základní celní předpisy Evropské unie - Celní kodex a Společný celní sazebník. V poslední, čtvrté, části popisuji celní řízení, celní hodnotu a dluh a jednotlivé celní režimy.
Vedoucí práce: Alexej Sato
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; celní řízení; bakalářské práce; customs procedure; bachelor's theses