Zvláštnosti obchodního jednání s alžírským partnerem - Štorková, Jitka (2009)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat způsoby a taktiky obchodního vyjednávání v Alžírsku. To zahrnuje mnoho odlišností a specifik, která by měl každý obchodník přijíždějící do této země vyjednávat znát. Práce je členěna do čtyř kapitol. První kapitola poskytuje základní informace o teritoriu, s ohledem na historii, demografické údaje, ekonomické nebo politické charakteristiky. Druhá kapitola se zaměřuje na hlavní kulturní odlišnosti Alžírska, které se rovněž promítají do obchodního jednání. Třetí kapitola tvoří nejdůležitější část práce. Zabývá se samotnými zvláštnostmi obchodního vyjednávání v této zemi. Poslední kapitola stručně zmiňuje vybraná specifika alžírského trhu.