Obchodní a kulturní zvláštnosti Spojených arabských emirátů - Blažková, Tereza (2009)
Cílem bakalářské práce je využití znalostí obchodních a kulturních specifik k navázání a posílení obchodních vztahů českých exportérů se Spojenými arabskými emiráty. K dosažení tohoto cíle by měly napomoci následující čtyři kapitoly, do kterých je bakalářská práce členěna. První kapitola je věnována samotnému představení SAE. Druhá kapitola popisuje kulturní odlišnosti. Ve třetí kapitole se setkáme s rozdíly v oblasti obchodu a poslední kapitola obsahuje popis vstupu české společnosti na emirátský trh.