Programy Evropskej Komisie na podporu malých a stredných podnikov - Vorčáková, Eva (2008)
Malé a střední podniky mají velký význam pro evropskou ekonomiku z hlediska jejich počtu, tvorby pracovních míst a přidané hodnoty. V první části přibližují definici malých a středních podniků podle Evropské komise, jejich význam a silné a slabé stránky. Zhodnotila jsem také podnikatelské prostředí v ČR, které tvoří základ rozvoje MSP. Druhá část je věnovaná problematice podpory MSP ze strany Evropské komise v podobě finanční pomoci, nefinanční pomoci, přímé podpory a strukturálních fondů. Ve třetí části se věnuji vlivu současné hospodářské krize na MSP a krokům, které podnikla Evropská komise a Vláda České republiky v snaze pomoci MSP. Závěrečná část je věnovaná firmě VARI, a.s., která patří mezi úspěšné firmy střední velikosti a jejím faktorům úspěšnosti.