Ekonomický aspekt využití sluneční energie na příkladu fotovoltaické elektrárny - Kollerová, Ivona (2009)
Práce pojednává o obnovitelných zdrojích jako budoucí alternativě k současnému neutěšenému stavu neobnovitelných zdrojů. Z praktického hlediska se práce zabývá procesem výstavby fotovoltaické elektrárny z pohledu potenciálního investora. Součástí práce je rovněž ekonomické zhodnocení investice do fotovoltaické elektrárny a propočet předpokládané návratnosti této investice.