Založení a vznik společnosti s ručením omezeným - Raiskupová, Anna (2009)
Tato práce se zabývá založením a vznikem společnosti s ručením omezeným. V úvodu je společnost s ručením omezeným definována a pomocí základních znaků charakterizována. Dále jsou popisovány jednotlivé kroky vedoucí k založení společnosti a jejímu vzniku. Podrobněji je popsán obchodní rejstřík. Některé náležitosti jsou ukázány na existující společnosti s ručením omezeným.