Systémové změny v českém ZO a jejich vliv na jeho strukturu - Kopecký, Jan (2009)
Bakalářská práce se skládá ze šesti kapitol. V první kapitole jsou popsány základní problémy transformace ekonomiky a charakteristické rysy československého hospodářství. Monopol československého zahraničnho obchodu a jeho odstranění na počátku devadesátých let jsou popisovány v druhé kapitole. V třetí kapitole se autor zabývá změnami kurzové politiky a směřováním ke konvertibilitě. V páté a šesté kapitole jsou objasněny změny obchodní politiky zahrnující cla, kvóty, nástroje obchodní politiky na smluvním základě a státní podporu vývozu. V poslední kapitole je graficky znázorněn a popsán vliv transformace na strukturu českého zahraničního obchodu.