Systémové změny v českém ZO a jejich vliv na jeho strukturu - Kopecký, Jan; Sato, Alexej, 1952-; Klvačová, Eva, 1943-2010; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Bakalářská práce se skládá ze šesti kapitol. V první kapitole jsou popsány základní problémy transformace ekonomiky a charakteristické rysy československého hospodářství. Monopol československého zahraničnho obchodu a jeho odstranění na počátku devadesátých let jsou popisovány v druhé kapitole. V třetí kapitole se autor zabývá změnami kurzové politiky a směřováním ke konvertibilitě. V páté a šesté kapitole jsou objasněny změny obchodní politiky zahrnující cla, kvóty, nástroje obchodní politiky na smluvním základě a státní podporu vývozu. V poslední kapitole je graficky znázorněn a popsán vliv transformace na strukturu českého zahraničního obchodu.
Vedoucí práce: Alexej Sato
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; obchodní politika; bakalářské práce; commercial policy; bachelor's theses