Multikulturalismus v mezinárodníh vztazích Případová studie Quebek - Hofmanová, Hana (2009)
Cílem práce je prozkoumat současné přístupy ke studiu multikulturalismu a tyto přístupy zhodnotit. Následně je cílem zkoumat relevanci multikulturních teorií na konkrétním případu Quebeku a Kanady s přihlédnutím k možnému přežití či ztráty národní identity.