Ekonomika odpadového hospodářství - Hrubý, Jan; Dvořák, Antonín; Kopecký, Alois; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Tato diplomová práce se zabývá ekonomikou hospodaření s komunálním odpadem. Komunální odpad, jež je generován občany tvoří zátěž nejen pro veřejné a soukromé rozpočty ale i pro životní prostředí. Vzhledem k neustálému růstu objemu komunálního odpadu, roste i význam této zátěže, což si vyžaduje vznik nákladově efektivního a trvale udržitelného řešení. V současné navrhuje Ministerstvo životního prostředí zálohování některých PET obalů, které jsou významnou součástí komunálního odpadu. Případné zavedení záloh na PET ovšem nemá vliv pouze na výtěžnost tohoto typ odpadu, ale ovlivňuje i výtěžnost dalších významných složek komunálního odpadu, jakými jsou biologicky rozložitelný komunální odpad a směsný odpad. Obsahem této práce bude přednesení ekonomické analýzy variant pro nakládání se třemi nejvýznamnějšími složkami komunálního odpadu na pozadí plnění podmínek, stanovených orgány Evropské unie.
Vedoucí práce: Antonín Dvořák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses