Marketing neziskových organizací - Novotná, Veronika (2009)
V diplomové práce se zabývám využitím marketingových aktivit v neziskových organizacích. V teoretické části je charakterizován neziskový sektor a definice neziskové organizace, následuje vymezení možné klasifikace, typologie a druhy neziskových organizací. Dále se v teoretické části věnuji financování neziskových organizací a marketingu, kde jsem se zaměřila hlavně na marketingovou koncepci, řízení a marketingový mix. Praktická část popisuje marketingové aktivity ve dvou vybraných neziskových organizacích zabývajících se integrací cizinců do české společnosti a činnostmi s tím souvisejícími, jako je např. poskytování právního a sociálního poradenství. U těchto organizací jsou rozebrány marketingové aktivity, ke komu směřují a dále pak konečné shrnutí a porovnání těchto organizací. Cílem mé diplomové práce je pomocí těchto organizací poukázat na potřebnost marketingových aktivit v neziskových organizacích.