Marketing neziskových organizací - Novotná, Veronika; Khendriche Trhlínová, Zuzana, 1975-; Altmannová, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
V diplomové práce se zabývám využitím marketingových aktivit v neziskových organizacích. V teoretické části je charakterizován neziskový sektor a definice neziskové organizace, následuje vymezení možné klasifikace, typologie a druhy neziskových organizací. Dále se v teoretické části věnuji financování neziskových organizací a marketingu, kde jsem se zaměřila hlavně na marketingovou koncepci, řízení a marketingový mix. Praktická část popisuje marketingové aktivity ve dvou vybraných neziskových organizacích zabývajících se integrací cizinců do české společnosti a činnostmi s tím souvisejícími, jako je např. poskytování právního a sociálního poradenství. U těchto organizací jsou rozebrány marketingové aktivity, ke komu směřují a dále pak konečné shrnutí a porovnání těchto organizací. Cílem mé diplomové práce je pomocí těchto organizací poukázat na potřebnost marketingových aktivit v neziskových organizacích.
Vedoucí práce: Zuzana Khendriche Trhlínová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; neziskové organizace; diplomové práce; nonprofit organizations; master's theses