Vliv transnacionálních korporací na ekonomiky zemí Latinské Ameriky - Němejc, Pavel; Steinmetzová, Dana; Honajzrová Banús, Shirley C.; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Práce nejprve popisuje politickoekonomickou situaci v regionu Latinské Ameriky s důrazem na ekonomický vývoj regionu v posledních letech a specifické socioekonomické jevy společné pro většinu místních zemí. V druhé části je pak věnována pozornost obecným vlivům činností transnacionálních korporací na hostitelské ekonomiky. Tyto vlivy jsou následně přiblíženy na konkrétních příkladech latinskoamerických ekonomik. Třetí kapitola má formu případové studie, rozebírající roli transnacionálních korporací v ekonomickém vývoji Argentiny, především pak v době argentinské dlužnické krize (1999-2002).
Vedoucí práce: Dana Steinmetzová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Mexiko; Venezuela; Brazílie; Argentina; antiamerikanismus; Bolívie; Latinská Amerika; bakalářské práce; Mexico; Venezuela; Brasil; Argentina; anti-americanism; Bolivia; Latin America; bachelor's theses