Inovační politika, strategie a podpora exportu Itálie - Procházka, Ondřej (2009)
Problém problémů italské ekonomiky v posledních letech je zastavení procesu ekonomického růstu, z čehož pramení krize mezinárodní konkurenceschopnosti produktivního systému. V již tak opožděném evropském vlaku je ekonomika Itálie mezi posledními vagóny. Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu současné ekonomické charakteristiky Itálie, její inovační politikou a inovačními strategiemi, které by mohli podpořit její ekonomický růst.