Obchodný a diplomatický protokol Slovenska - Netuhová, Martina; Gullová, Soňa, 1954-; Laschoberová, Libuše; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Význam obchodného a diplomatického protokolu v praxi stále rastie, preto som si za tému bakalárskej práce zvolila obchodný a diplomatický protokol Slovenska. Rozhodla som sa pre obidve oblasti zároveň, pretože aj napriek tomu, že sa od seba odlišujú, všeobecné znalosti o nich patria k všeobecnému vzdelaniu nielen podnikateľov, ale i študentov VŠE. Prvá časť sa zameriava na definovanie a vysvetlenie pojmu obchodný protokol, charakteristiku slovenského obchodného protokolu a na koniec je pripojené aj krátke "zhrnutie", najčastejších prehreškov voči obchodnému protokolu na Slovensku. Druhá časť tejto práce sa zaoberá diplomatickým protokolom. Je tu vymedzený tento pojem, stručná história, význam a poslanie, ktoré z nej vyplýva. Ďalej táto časť pojednáva o vybraných otázkach diplomatického protokolu a snaží sa ich aplikovať na Slovenskú republiku.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Slovensko; bakalářské práce; Slovakia; bachelor's theses