Dopad zavedení poplatků v českém zdravotnictví - Klovrza, Tomáš; Slintáková, Barbora; Kubík, Rudolf; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou regulačních poplatků a jejich vlivu na financování zdravotnictví České republiky z dat, které byly dostupné k 31.7.2009 Práce se dělí na 2 části. První kapitola nejprve charakterizuje podstatu regulace a zdravotnických statků z ekonomického pohledu, dále posuzuje důvody pro zavedení regulačních poplatků a vliv vybraných faktorů na zdraví populace. Druhá část se zabývá dopady zavedení regulačních poplatků v českém zdravotnictví. Je zde nastíněna problematika přetížení, solidarity mezi relativně zdravými a vážně nemocnými.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance [obor bakal. práce]; reforma zdravotnictví; bakalářské práce; health care reform; bachelor's theses