Analýza daňových úlev na výdaje do výzkumu a vývoje v ČR a ve vybraných státech EU - Prouzová, Simona (2009)
Ve své práci se zabývám daňovými úlevami na výdaje do výzkumu a vývoje v České republice, Rakousku, Spojeném království a ve Španělsku. Mým hlavním cílem je analyzovat a následně porovnat stav daňových úlev na výdaje do výzkumu a vývoje v České republice a ve vybraných státech EU. Zjistila jsem, že především v Rakousku existuje mnohem více propracovanější systém daňových úlev, který umožňuje poplatníkovi daně z příjmů více výdajů na výzkum a vývoj za určitých podmínek uplatnit v odpočtu od základu daně z příjmů.