Analýza daňových úlev na výdaje do výzkumu a vývoje v ČR a ve vybraných státech EU - Prouzová, Simona; Slintáková, Barbora; Teklý, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Ve své práci se zabývám daňovými úlevami na výdaje do výzkumu a vývoje v České republice, Rakousku, Spojeném království a ve Španělsku. Mým hlavním cílem je analyzovat a následně porovnat stav daňových úlev na výdaje do výzkumu a vývoje v České republice a ve vybraných státech EU. Zjistila jsem, že především v Rakousku existuje mnohem více propracovanější systém daňových úlev, který umožňuje poplatníkovi daně z příjmů více výdajů na výzkum a vývoj za určitých podmínek uplatnit v odpočtu od základu daně z příjmů.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance - daně a finanční kontrola [obor bakal. práce]; výzkum a vývoj; bakalářské práce; research and development; bachelor's theses