Specifika obchodu a podnikání v Itálii a spolupráce s ČR na příkladu italských firem - Kupková, Klára (2009)
Diplomová práce popisuje podnikatelské prostředí v Itálii a je rozdělena na 4 kapitoly. První kapitola popisuje Itálii jako zemi. Další kapitola pojednává o hlavních makroekonomických ukazatelích a charakteristikách italského podnikatelského prostředí. Třetí kapitola rozebírá hlavní aspekty italské kultury a jejich vliv na obchodní jednání a podnikovou kulturu. Poslední kapitola popisuje obchodní vztahy mezi Českou republikou a Itálií.