Právna úprava orgánov a inštitúcií Európskej únie v Lisabonskej zmluve - Filová, Andrea; Grmelová, Nicole, 1975-; Štěpánek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Reforma institucionální struktury Evropské unie obsažená v Lisabonské smlouvě je v souvislosti s probíhající ratifikací smlouvy v České republice tématem velmi aktuální. Bakalářská práce se zaměřuje na porovnání právní úpravy orgánů a institucí Evropské unie obsažených ve Smlouvě o ES a ve Smlouvě o EU na straně jedné a nové institucionální struktury obsažené v Lisabonské smlouvě na straně druhé. Nabízí také porovnání původního znění Smlouvy o Ústavě pro Evropu s konečným zněním Lisabonské smlouvy. Dále se zabývá otázkou, zda je reforma institucionální struktury EU obsažena v Lisabonské smlouvě stejně ambiciózní jako předchozí změny právní úpravy orgánů a institucí EU.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses