Čerpání prostředků ze sociálních fondů EU (případová studie) - Burešová, Kamila (2009)
Bakalářská práce popisuje čerpání finančních prostředků z Evropského sociálního fondu. Teoretická část práce pojednává o regionální politice, strukturálních fondech a Evropském sociálním fondu. Dále jsou podrobněji popsány operační programy ESF, které specifikují cíle předkládaných projektů. Praktická část práce je věnována projektu "Celkové zkvalitnění výuky na ZŠ s důrazem na zlepšení situace znevýhodněných žáků a usnadnění jejich zařazení do výukového procesu", který byl realizován v letech 2006-2008 na ZŠ Náměstí Svobody v Praze 6.