Ekonomická a sociální diferenciace regionů Turecka na začátku 21. století - Samková, Barbora; Němečková, Tereza, 1979-; Šaroch, Stanislav, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Bakalářská práce se věnuje problematice regionálních diferenciací v Turecku, a to zejména v oblasti ekonomické a sociální. Cílem práce je potvrdit hypotézu, že Turecko je zemí s velkými hospodářskými rozdíly mezi regiony, a tyto diferenciace blíže popsat a analyzovat. Text je rozdělen do tří částí. V první kapitole jsou porovnány jednotlivé regiony podle vybraných populačních, demografických, sociálních a ekonomických ukazatelů. Druhá kapitola blíže analyzuje vybrané problémy společné všem regionům. Závěrečná část je věnována obecným příčinám a důsledkům regionálních diferenciací v zemi a nastiňuje perspektivy regionálního vývoje, s ohledem na kandidaturu Turecka do EU a současný vývoj tureckého hospodářství.
Vedoucí práce: Tereza Němečková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Turecko; bakalářské práce; Turkey; bachelor's theses